Hellfrost: The Long Night

Session 3

Dato: 2. desember

Tilstede: GM (Morten), Geir, Benedicte, Siw og TM
Loggfører: TM

Resymé:
* Gruppen befinner seg tilbake i Ludgov, og må nå ta et valg på hvor veien går videre. Heltene har enda ikke bestemt seg for om de vil følge «kartet til Flem», og lete etter fabelskatter i Hekseskogen. Men alle er nå klare for et nytt eventyr.

Dette skjer:
Ardhmos har forhørt seg rundt i byen, og funnet ut at det finnes flere velstående handelsmenn, som vil betale for bevæpnet vakthold langs handelsrutene. Slik kan «gjengen» både tjene lette penger og få transport. På vertshuset den «Gryntene gris», møter han en luguber fyr, som lover kjappe penger, om Ardhmos kan skaffe «Snøstjerner», til «medisinsk distribusjon».
For å overtale oss andre i gruppen, og da særlig Frost, som har generelle kunnskaper om Snøstjerner og deres medisinske virkninger, blir det enighet om å gi noen av blomstene til byens tempel. Siden det ikke finnes noen bedre alternativ, pakkes sakene og det foretas nødvendige innkjøp. Ute er det kaldt og har begynt å snø, og vi trenger utstyr for å klare frost og snø. Vi eter opp Nadinas kjeks og går til sengs.

Alle våkner vi med forstoppelse, som Frost må kurere med sopp. Denne finnes på veien mot målet, hvilket er et område tre km utenfor byen, hvor Frost mener det kan vokse Snøstjerner. Mens vi er på vei begynner det å komme nedbør og det mørkner. På lang rekker vandrer vi innover i ukjent landskap, og snubler over dype spor i snøen. Disse går i en annen retning, enn vi skal. Så vi holder frem. Det høres lyder og vi diskuterer hvor de kommer fra, mens vi holder kurs fremover. Vi må tenke på ly for natten, og den øredøvende stillheten overbeviser oss om at det er trygt å overnatte.

Plutselig kommer det to Frost Gigants løpende, den ene angriper Brogan, som er på vei mot fiendene, den andre følger Frost som prøver å søke ly. Gigantene drepes og lutes. Ardhmos får med seg en pose edelsteiner. Brogan trenger en heelingposion, av Frost, som greide seg uten skade.

Vi fortsetter til vi finner Snøstjerne, og ivrige plukker vi i kurvene våre, da det plutselig høres er summer av stemmer, og sju menn kommer. De er tydelig ute i samme æren, og vil ikke dele. Det oppstår slåsskamp, og flere bevæpnede menn kommer til (12 totalt). Det blir en hard kamp, og Frost er hardt skadet og ender med en ubrukelig arm. Den siste av de tolv løper fra stedet, og Ardhmos roper etter ham: – Husk at Caiden og hans menn er i byen!

Likene lutes, og denne gangen følger Brogan Ardhmos. Vi finner edelsteiner taksert til 254 gull, i tillegg sniker Ardhmos noen ned i lommene. Det tar oss et par timer å komme oss tilbake til Ludgov. Tilbake i byen vil Ardhmos ta en liten omvei å omsette våre 10 enheter blomster, han må gi etter i diskusjonen om å gi til tempelet, og tusler avgårde med 2,5 enheter. Transaksjonene gjøres på bakrommet i den «gryntene gris». Han får 200 gull pr. enhet og forhandler seg frem til 550. Tilbake på vertshuset, trekker verten Ardhmos til siden og sier: – Var en fyr her og spurte etter deg. Han kom sør i fra, og spurte etter deg ved navn. Han gav meg dette forseglede pergamentet. – Kommer han igjen er jeg reist, svarer Ardhmos, og betaler verten to gull for taushet. Han sier godnatt til oss andre som sitter ved varmen og drikker. Vi har sett ham snakke med verten, men aner fred og ingen farer, da Ardhmos sier godnatt og går på rommet for å sove.

Comments

combatwombat81

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.